Jackobond
 
      Jackobond
       
 

-

 

Goud in "Zo is er maar één" (vrt) en de trofee van Doorbraak 2009 bij Zomerhit (Radio2) zorgden ervoor dat u weet dat ze bestaan : JackoBond.

En het kan u niet ontgaan zijn, JackoBond bracht al twee albums uit : hun debuutplaat "Alsof" en de opvolger "Als ik van u was". De singles "Groot Feest", "Lalala", "Iedereen is hier vrolijk", "Ik pak haar vast" en "Als ik van u was" werden grijsgedraaid op Radio2. "Geen held" werd opgepikt door Radio1. Er volgden succesvolle cc-tournees en al twee zeer fijne festivalzomers.

JackoBond is de muziekgroep van Riet Muylaert. Probeer het verder niet in vakjes te stoppen. Ze is authentiek. Ze is zichzelf. Eerlijk, grappig, ontwapenend. Zij is de singer-songwriter, dus de muziek is een beetje kleinkunst, een beetje pop, maar vooral Riet.

Noem het moderne Kleinkunst als je wil, op zoek naar de schoonheid in het banale van iedere dag. Om te lachen en te huilen tegelijk.

Haar muzikanten zijn haar helden. Samen hebben ze gezocht naar de juiste arrangementen. Hun inbreng maakt JackoBond tot JackoBond.

JackoBond is goed op weg om een gevestigde waarde in de Nederlandstalige muziekwereld te worden.

Riet Muylaert (tekst, muziek, zang)
Florejan Verschueren (piano)
Tim Vandenbergh (contrabas)
Stefan Wellens (altviool, gitaar)
Karel De Backer (drums & percussie)